مالیات
همانطور که میدانید مالیات به عنوان یک مسئولیت و هزینه اجتماعی تلقی میشود و در واقع بخشی از سود فعالیتهای اقتصادی از طریق مالیات به دولت منتقل میگردد تا در راستای حفظ و توسعه امکانات و منابع کشور از آن استفاده گردد. مالیات بر صادرات نیز یکی دیگر از انواع مالیات میباشد.
مالیات صادرات
قبل از سال 1397 بهصورت کلی صادرکنندگان از پرداخت مالیات معاف بودند اما از سال 1397 با استناد به سیاستهای ارزی ابلاغ شده کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان موظف به ثبت معاملات خود در سامانه نیما شدند و استرداد عوارض و مالیات پرداختی صادرکنندگان نیز مشروط به عواملی از جمله بازگشت ارز توسط صادرکنندگان میباشد که روشهای بازگشت را هرساله بانک مرکزی جمهوری اسلامی به سازمان امور مالیات ابلاغ میکند.
همچنین بنا بر تبصره 6 قانون بودجه سال 1400 کل کشور، درآمد حاصل از صادرات مواد معدنی فلزی – غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی بهصورت خام و نیمهخام مشمول مالیات میشوند.
میزان مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی
با توجه به آنچه که در بالا به آن اشاره کردیم در صورتی که صادرکنندگان به تعهدات ارزی خود عمل نکنند، درآمد حاصل از صادرات کالا و خدمات آنان، مشمول پرداخت مالیات شده و میزان ان بر اساس ماده 131 قانون مالیاتهای مستقیم به استثنای مواردی که دارای نرخ جداگانه ای هستند به شرح زیر خواهد بود:
- تا میزان سی میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد
- تا میزان یکصد میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد سی میلیون ریال به نرخ بیست درصد
- تا میزان دویست و پنجاه میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد یکصد میلیون ریال به نرخ بیست و پنج درصد
- تا میزان یک میلیارد ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد دویست و پنجاه میلیون ریال به نرخ سی درصد
- نسبت به مازاد یک میلیارد ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ سی و پنج درصد»
همچنین مالیات اشخاص حقوقی صادر کننده، در ارتباط با میزان درآمد آن ها نبوده و با نرخ ثابت ۲۵ درصد محاسبه و اخذ میشود.
دیدگاهی یافت نشد